Hoeden maken met Hoedenstro.
Hoedenstro is een heel veelzijdig artikel en bij menig ervaren miniaturist heel bekend. Er zijn natuurlijk heel veel nieuwe miniaturisten die pas begonnen zijn met deze veelzijdige hobby, Vandaar onderstaande workshop om het gebruik van hoedenstro weer eens onder de aandacht te brengen. We verkopen tal van kleuren. Kijk maar eens in bij Hoedenstro

Het hoedenstro wordt onder andere gebruikt voor het maken van allerlei soorten hoedjes, tasjes, hoedendozen en koffertjes maken.

                                                             

Met onderstaande stap-voor-stap foto's laat ik zien hoe ik een hoedje maak.

Foto 1. Allereerst is het handig om een mal te maken. Ik heb er voor gekozen om een stukje rondhout van ongeveer 2 cm dik en 4 cm hoog op een dun plankje te plakken. U kunt eventueel ook een kurk gebruiken mocht u die voor handen hebben. Gebruik Tacky Glue of andere soort lijm dat transparant opdroogt.


Foto 1   foto 2 

Foto 2. Daarna neem je een stukje dun plastic bijv. boterhamzakje met een elastiekje en bevestig dit rond de bovenkant van het rondhoutje. Ik heb het elastiek zo geplaatst op de hoogte van de hoed die ik wil hebben. In dit geval 1,5 cm

Foto 3     Foto 4 

Foto 3. Neem het hoedenstro en begin vanaf het midden het hoedenstro dakpansgewijs op de platte bovenkant van het rondhout te plakken tot de rand van het rondhoutje. Knip het restantje schuin af. Laat het even drogen.

Foto 4. Neem het hoedenstro en begin met de schuin afgeknipte rand langs de rand te plakken. Plak het hoedenstro op het vorige hoedenstro randje.

Foto 5    Foto 6 

Foto 5. Ga zo een aantal keer rond tot aan het elastiek. Eindig met het schuin afknippen van het hoedenstro en laat het goed drogen.

Foto 6 & 7. Neem het hoedje van de mal. Leg het plat neer met het plastic er onder uit. Vorm het hoedenstro alvast een beetje van te voren. Doe een beetje lijm op de rand van het hoedje en op het de rand van het hoedestro en plak deze vast tegen of onderaan.

Foto 7   Foto 8

Foto 7 en 8. Ga zo een aantal keren rond en knip het bandje schuin af. Laat het hoedje even drogen. Trek vervolgens het plastic er voorzichtig af. Laat het daarna goed drogen.

Nu is het hoedje klaar om te versieren met bandjes zoals picotband, knobbel band, lacet en andere decoraties Kijk maar eens bij deze bandjes we hebben ze in heel veel kleuren.

Veel plezier met het maken van je eigen "haute couture" hoedjes.

Vindt u het leuk om uw creaties te delen, dan kunt u een foto sturen naar info@handwerkatelier.nl dan zet ik uw hoedje op de website met uw naam ter inspiratie.

groetjes,

Anja

Sorteer op
© 2010 - 2024 Anja`s Handwerkatelier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel